divendres, 16 de març del 2012

Anhels de llibertat (a Siurana)


Un matí de principis de març és un matí de finals d’hivern. Siurana primavereja, i el visitant aprecia també l’ànsia de llibertat. Des de la balconada natural anomenada “el Salt de la Reina Mora” es contempla una de les panoràmiques més fotografiades d’aquetes  comarques. 
Sóc així de poc original i, per enèsima vegada, emmarco el paisatge i faig l'inevitable foto. La llegenda diu que la reina mora va preferir llançar-se daltabaix, abans de ser conquerida. Va preferir la mort que l'esclavitud. És un gest romàntic que ha donat nom a aquest accident de la naturalesa. I la primavera és esclat i és il·lusió.
Dins del poble, que combina la tradició amb el turisme, hi ha un restaurant on a la porta hi ha penjat un cartell, on en molts idiomes ens anuncia que Catalunya esdevindrà el proper Estat d'Europa. La parella que el regenta darrerament ha aparegut als mitjans de comunicació, per la seva posició fiscalment independentista.
 L’escalada cap a la llibertat de la nació catalana continua. La paret és molt dreta. L’escalador de tant en tant s’ha d’aturar per recuperar forces. Malgrat que li resta un tros de roca en extraplom, i sap que la pujada serà llarga, ja veu el cel blau més proper. Un blau de final d'hivern, de principi de primavera.
 Des d'aqueta altura, a més de les muntanyes de Prades també s'observa una panoràmica completa de la serra germana del Montsant.
 S'acosta el final de l'hivern i la primavera vol arribar rebel. Té desigs de llibertat, com la Reina Mora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada