dissabte, 4 de maig del 2013

Mentides de manipulació massiva

Com cada any, al Primer de Maig, hi ha hagut manifestacions als carrers  de les ciutats. La Fera Ferotge ha tornat a escapar-se del parc. La Fera de l’Ovidi, feia unes peticions de millores sindicals. La Fera d’enguany es conforma en que no segueixin retallant el que aconseguiren amb tant d’esforç anteriors generacions d’assalariats i proletaris.  Milers de treballadors ( i aturats forçosos) que exigeixen millors condicions de treball i també milers (o centenars de milers?)  de ciutadans dels Països Catalans, anessin o no a les manifestacions del Primer de Maig, estan cada cop més convençuts de l’estafa de la crisi. 
Crisi, encara que inventada o orquestrada, n’hi ha, això és innegable, però només per alguns. Els entesos diuen que hi ha manca de liquiditat econòmica, o financera, o de totes dues coses. També per alguns. D’exemples en tenim un munt. No hi ha diners per als hospitals, l’educació, i tot allò que suposi construcció de benestar social, però sí que n’hi ha per a l’exèrcit, que suposa tot el contrari: la destrucció. Diuen que no hi ha diners per a les pensions. Segur? Que ho preguntin a uns quants banquers que s’han assegurat unes pensions multimilionàries, que contribueixen a rebaixar les més elementals, als que han treballat de veritat tota la vida.
Aquests dies es parla d’un exemple més d’aquests grans estafadors que romanen fora de la presó. Un individu d’un gran banc que tots coneixem, indultat pel govern anterior de l’Estat i lloat per l’actual, s’ha assegurat una pensió de 88 milions d’€urooossss. Només fent una petita divisió d’aquesta barbaritat entre el que guanya un jubilat corrent, ens dóna un resultat, que dividit entre 14 pagues que té l’any, ens diu que només amb el que aquest senyor ha robat es podrien pagar les pensions de 10.000 persones durant un any sencer. I no és l’únic. També a Catalunya hi ha casos de banquers il·lustres que s’asseguren jubilacions, o pagues desmesurades. I no només en l’àmbit de la banca. Darrerament s’han destapat molts casos de pensions exagerades. 
Només amb els casos més flagrants de lladregots d’aquests, o d’aquells que desvien diner públic per als seus guanys, es podrien pagar totes les jubilacions de l’estat. Però ni governants ni jutges no fan res per impedir-ho. Al contrari, sembla que els riguin les gràcies. I mentre riuen les gràcies dels poderosos, es riuen de les desgràcies del febles. Això sí que és escarni (o escratche). 
Tota aquesta caterva de mala gent és la veritable responsable de l'estancament  i allargament de la crisi. I així podríem anar fent números, amb el que es gasten en casaments i altres festes reials o dispendis exagerats en enterraments de personatges, que acostumen a ser els que més han fet per oprimir les classes socials més desafavorides. 
Tots sabem que hi ha milers de milions que es malbaraten. En sobres secrets o en comptes a paradisos fiscals. Els que manen també ho saben, i encara més que nosaltres, ja que ells tenen accés a molts comptes que nosaltres ignorem. I ens demanen més sacrificis perquè diuen que és l’única manera de sortir de la crisi. Són mentides de manipulació massiva, igual que fa 10 anys es van inventar allò de les armes de destrucció massiva per engegar una guerra que va fer milers de morts, i que d’alguna manera encara dura. 
I aquells mentiders i els seus còmplices, que tan es van enriquir reconstruint el que van destruir, són al carrer (o a la torre, o al ranxo) i potser quan es morin rebran elogis per part de la premsa que fa la gara gara a qui deté el poder, i tindran enterraments luxosos pagats amb diner públic, aconseguit fraudulentament de les retallades. I mentrestant el poble s’exclama, es manifesta, s’indigna... de moment en va. Només de moment!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada