dissabte, 9 de maig del 2020

El Covid és el més fort

És dissabte al matí
t’has llevat com un llamp
t’has vestit decidit
i carrer avall vols sortir.
Sobre la bicicleta
respectant la distància
per no fer la punyeta
i que els altres no passin ànsia.
Amb màscara i guants
Sense fer disbarats
sàpigues que un mal ús
podria ser fatal.
I no fer el gamarús
ni un error abismal
 i no oblidant mai
que el Covid de tots
segueix sent el més fort.
                                                   I no oblidant mai...
que el Covid de tots
segueix sent el més fort!!

26 comentaris:

  1. No hi ha contrincant petit ... ni petit que no pugui guanyar al gran !
    Bones imatges , Xavier ;)

    ResponElimina
  2. El pitjor enemic és l'interior... serem més forts que la Covid a la llarga, espero.

    ResponElimina
  3. Hem de ser prudents, per descomptat!!!

    Les teves imatges, magnífiques, com sempre.

    ResponElimina
  4. Exacte! Anem avançant però sense perdre de vista l'enemic!

    ResponElimina
  5. Xavier és un plaer contemplar les fotos. Meravelloses. Això de la bestiola ja és una altra cosa i sembla que molta gent no s'adona del que ens juguem.

    ResponElimina
  6. El COVID és més fort, i per moments, fins i tot, sembla més intel·ligent... Veure imatges de grups de gent fent esport plegats, o no respectant les distàncies de seguretat em posa dels nervis.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ve-t'hi acostumant Risto. Ahir al passeig del Calaix de Sants hi havia un grup de ganàpies jugant als jocs infantils, fent festa amb música i tot.

      Elimina
  7. Com molta gent, aquesta setmana he tornat a sortir a caminar. He vist que la majoria de gent intentem respectar la distància de seguretat i, cadascú al nostre ritme, ens repartim l'espai públic. Però, també n'he trobat alguns que aprofiten aquesta estona que hauria d'estar dedicada a "fer esport" per trobar-se amb altres i fer petar la xerrada en grup al mig de la vorera. Costa d'entendre aquestes actituds.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també ho he vist. Ahir al passeig anomenat la Rambla de Sants hi havia un grup d'uns 15 ganàpies (entre 25 i 30 anys) amb música i ocupant l'espai de màquines (precintades) de fer esport.
      Malgrat el soroll que feien no va hi havia ni la urbana ni els mossos.

      Elimina
  8. Com que surts molt d'hora no trobes gaire gent pels carrers...Jo que surto més tard tampoc, que la meva zona és molt tranquil·la! Però per la tele veig coses que em fan posar els pels de punta...
    Molt boniques les fotos, m'ha agradat molt aquesta que té tantes flors!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta de les flors és a sobre del Calaix de Sants, al carrer on vaig néixer i on viu la meva mare. A sota les flors hi passa el tren i el metro.

      Elimina
  9. Gràcies a les teves imatges he fet un bon passeig sense sortir de casa ! 👍🙂

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs has passat per Sants, la Barceloneta, el Port Vell, Montjuïc, la Bordeta i Hostafrancs. (Fotos de tres dies diferents)

      Elimina
  10. Si tothom tingués cap, hi hauria espai per tots i totes. Encara no ens podem relaxar, però mica en mica ja es va fent primavera. Paciència, sobretot pensant en els altres, i ja ho tindrem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De bon matí o al capvespre l'afluència als passeigs és suportable i espaiada. Les aglomeracions que es veuen al TN, en festiu a les hores punta fa por.

      Elimina
  11. Em sap molt greu de no poder dir res que sigui igual de maco que els vostres comentaris. Deixant les fotos a part, elles sempre són un plaer de veure-les. Em fa una ràbia increïble, alhora que tristor trobar-me moltes vegades, massa vegades, guants i mascaretes tirats per terra. Com és possible que hi hagi gent que en tant de temps no hagi après res.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els que són bruts o incívics, o totes dues coses alhora, no ho deixen de ser ni davant d'aquesta pandèmia.

      Elimina
  12. Matinar té premi, Xavier: per exemple, poder ser espectador d'aquesta bellíssima sortida de sol. I també, no haver-te de trobar amb una quantitat important d'irresponsables que surten del cau moltes hores després que s'hagi produït el miracle de l'albada. Jo acompanyo a passejar el Josep de 7 a 8 del vespre, l'hora dels més grans de 70 anys, i és increïble la quantitat de persones de totes les edats que col·lapsen els carrers, sense protecció ni mesures de seguretat de cap mena... Mentre ens anem comportant així, crec que tindrem pandèmia per estona...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara mateix hi ha unes normes de passeig i pràctica d'esport bastant còmodes. Els que fan el "pillo" i abusen d'altres horaris o no van ben protegits haurien de ser conscients que a més de la salut ens hi juguem el futur.

      Elimina