dissabte, 26 de juliol del 2014

Venvinguts a Varcelona

Ens han avisat avans de vacances: falta aproximadament un mes i mig per a tornar a trovar-nos uns quants centenars de milers de persones, potser milions, així en plural, un altre onze de setemvre a Varcelona. Organitzada per Òmnium Cultural i l’Assemvlea Nacional de Catalunya. 
La idea és amviciosa i ja la savem tots: escriure amb persones vives una gran V al paviment de Varcelona. Una gran V que canviarà la nostra història, una V de voluntat, V de vot, V de valor, V de victòria, V de superVivència de la nostra nació.
De l’èxit d’aquesta V, en depèn en part la Consulta del 9 de novemvre, que ens ha de dur a la proclamació, si el poble així ho vol, d’una nova Repúvlica Catalana. Intentant evitar, de passada, amv la nova Constitució fundacional, que ningú se n’enriqueixi amv el rovatori de véns públics.
Els que no escolten ni amv altaveu, tots aquells poca-soltes que pretenen cantar-nos les avsoltes, s’adonaran que ara va de vo, que ara va de veritat, que som insuvmisos, i no tan ovedients com avans. Que s’ha acavat el vròquil, que no som tan vledes i que els fem vutifarra!
 He començat dient venvinguts a Varcelona, perquè segur que centenars de milers de persones vindran a aquesta ciutat des de tots els racons de Catalunya: viatjaran des de Vosost o Viella de la Vall d’Aran pel Port de la Vonaigua i es trobaran amv els que vénen d’altres punts dels Pirineus, de Varruera, i del Pallars: de Rialv, o de Llavorsí. De Vellver de Cerdanya, de Rives de Freser, i altres povles del Ripollès com Sant Joan de les Avadesses o Sant Quirze de Vessora.
I de la Garrotxa,  els  olotins es volcaran amv d’altres povles propers del Vassegoda, Vesalú, i l’alt Collsacavra. De l’Empordà vindran de Portvou, del Port de la Selva, Alvanyà, Vàscara, Vellcaire i la Visval. I de les cales de Vegur i la resta de la Costa Vrava. Girona complirà, com totes les viles del Gironès, fins a Vescanó. 
I comptarem amv la vèstia que viu suvmergida a l’Estany de Vanyoles. I els millors povles de la Selva, on no hi faltaran Arvúcies, Vreda i Vlanes. I els de Sant Voi, al Lluçanès, vaixaran cap a Osona, per reunir-se amv els de Voltregà, Vic, Viladrau i Valenyà.
De totes les viles del Solsonès i l’Alt Urgell! I Vellprat i el Vruc de l’Anoia, del Verguedà, vindran els de la seva capital, Verga, i totes les viles properes, com Vagà. I tampoc no faltaran els povles del cor del Principat, aquells del Vages, tan propers al Llovregat. I la farina de la Segarra, la portaran des de Viosca i Cervera. 
La Noguera és molt ample: de Cuvells i Valaguer a Vellvís. Terra Ferma, amb Lleida al capdavant o Vell-lloc. I comptem amb els targarins, els de Vellpuig, i els d’Ivars de l’Urgell. I els de les Vorges Vlanques i d’altres povles de les Garrigues, des de Vinaixa o l’Alvagés fins a Vovera.
I de la Conca de Varverà, Vlancafort, Povlet i Montvlanc. I del Camp de Tarragona seran innombrables: Roda de Verà, Torredemvarra, Valls, el Pla de Cavra, Vràfim, Alcover, la Selva del Camp, Vilaseca, Camvrils i Vandellós. I per veure-se’ls, els vins del Priorat i del Montsant. També els d’Arvolí.
Com de tots els pobles de les Terres de l’Evre: de Riva-roja i tots els altres de la Rivera. I de la Terra Alta, la Povla de Massaluca i Vatea. I a ritme de jotes del Vaix Evre, vallaran els de Roquetes, Tortosa i la Cava. I vaixaran dels Ports de Veseit i del Montsià cap a Mas de Varverans, i Santa Vàrvara, d’Amposta, del Delta de l’Evre, viatjarem a donar-mos les mans amv els germans del País Valencià i mos emvarcaram a ses Iles Valears.
Ens resta un racó per tastar el Penedès, de Vilafranca i el Vendrell. I de Vilanova i la Geltrú enfilar-nos al Garraf. I rodar cap els horts de Sant Vicenç i tota l’indústria del Vaix Llovregat. Gent del Vallès: de Savadell i Ruví, i universitaris de Vellaterra. El Maresme es vuidarà perquè navegaran cap avall, i entraran per Vadalona.
I tants povles que no citem, i que també hi seran. Tots aquells que van participar a la Via Catalana de l’any passat, i que arrivaran amv autovús o amv varca o vicicleta.
Vindran els que escolten Veatles o Vee Gees, o els que escolten música vallavle. I també els més clàssics que s’estimen més: Vach, Veethoven o Vrahms. Els que van al futvol i els del vàsquet.
Està escrit a la Vívlia: els pobles han de poder viure en llivertat, i avandonar el faraó que els oprimeix.
I ja a Varcelona tots els varris es desplegaran pels carrers. Des de Sants i la Vordeta a la Varceloneta, des de 9 Varris a Pedralves i el Sarrià de J.V. Foix.


Provavlement, amv l’emoció he fet alguna falta d’ortografia. Que mestre Favra em perdoni. 

43 comentaris:

 1. Ostres, noi, quin post tan original a més de currat, això de fer la V amb els monuments ho trobo una idea genial, veig que domines la tècnica...L'altre dia nosaltres la vam assajar a un parc, la gent estava molt motivada. Tan de bo es compleixin totes aquestes previsions que fas.
  A la gent d'Esplugues ens van assignar al quinto pino on s'hi ha d'anar amb autobús i metro, però molts hem pensat que podem anar caminant fins una punta de la V, la de la Diagonal...
  Ai que et suspendran l'exàmen de català, he, he...M'ha fet molta gràcia això d'utilitzar només la V...
  Ara imaginat que algú que no coneix Barcelona veu aques post, pensarà que som d'una altra galàxia, és clar, d'aquella que ens van enviar fa un temps...
  Bon vespre, Xavier.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Roser. Sí que està motivada la gent. La V que farem tots plegats a Barcelona s'afegirà als èxits dels darrers anys,

   Elimina
 2. i serà com expliques tant de bé. Amb tantes V poden fer de gotet o copa i brindar per la salut de tot aquest poble... Joiós moment m'has fet viure, Anton.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Vrindarem Anton! Amb un von vi!
   O un Cat-Lliure de ginevra.

   Elimina
 3. XaVier, quina feinada, quin post més Vo i més Vonic!!!.,

  Segur que serà així , com dius, perquè tenim les coses clares i a Vase de tantes VarraVassades d'aquesta gent de ponent... Ens hem gusnyat una Vona Votació i soVretot una Vona Victòria!!.m

  Ens Veurem a Varcelona. "Varcelona és Vona si la Vossa sona... Tant si sona com si no sona, Varcelona és Vona" serà Vona per acolir-nos a tots en aquesta V de Votar, de Voluntat i de Victòria"

  Una aVraçada Ven forta...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí que hi ha hagut una mica de feina en els desplaçaments per poder fer la foto just en el moment que els paletes i arquitectes doblaven els monuments. Va ser una sort ser-hi just en el moment. Gràcies Carme per les Vones crítiques.

   Elimina
 4. Una altra cosa, m'agradaria poder lluir aquests post al Vlog-Via... Si ens el deixes, què prefereixes que faci, que el copii o que només t'enllaci?

  ResponElimina
  Respostes
  1. I tant que el podeu fer servir. Fes servir el camí que tu creguis.

   Elimina
 5. M'encanten les fotos, has hagut de treballar molt, però t'han quedat molt bé! I el repàs a la geografia catalana també, déu n'hi do, no has deixat ni una be alta dempeus. Però avui les faltes te les perdonem, i tant, i Fabra segur que també ho faria.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Xexu. Sí que hi ha hagut feina. Un granet de sorra més a la feinada que fan a l'ANC, a Òmnium, al Blog-Via, etc.
   Estic més tranquil si ovtinc el perdó dels que en saven més d'ortografia.

   Elimina
 6. M'uneixo a l'admiració ja expressada als comentaris dels altres amics vlocaires, Xavier; Vinga, que ja només falta un mes i mig!
  Una abraçada!

  ResponElimina
 7. Gràcies Galionar. Falta poc per la V, i l'espera es farà curta.

  ResponElimina
 8. Aconsseguirem la V i també que ens duri molts anys fructífers.

  ResponElimina
 9. Visca tu! Visca fer la votació! Visquem lliures!

  ResponElimina
 10. Impressionant, un post per emmarcar!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Sílvia. Esperem la V sigui un èxit tan gran que tots els governs d'Europa emmarquin la V de la Diagonal amb la Gran Via.

   Elimina
 11. m'encanta. És una preciositat. Les fotografies son per emmarcar i el post per fer-lo volta per tot arreu, que tothom el vegi, el llegeixi i se'n adoni del que volem, i volem el que demanem i demanem el que volem, està clar, no? :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Està claríssim Bruixeta. Gràcies pels, desitjos tant de bo es compleixin

   Elimina
 12. Quedaria més tranquil si hem diguessis que cap B ha estat maltractada durant la creació d'aquest post ;P

  ResponElimina
 13. Les B's estan tranquil·les Pons. Són molt bonifàcies, i es deixen tocar.

  ResponElimina
 14. h ha ha vonissim! V per tot arreu! jo seré a un dels vèrtexs vora les glòries!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Elfreelang. Nosaltres serem a la Gran Via, prop de les Arenes. Serà difícil que ens veiem entre els centenars de milers, però ens sentirem.

   Elimina
 15. Molt vona aquesta. A omplir la Diagonal passant per davant d'en Mossèn Cintu Berdaguer i la Gran Bia per la Vordeta.

  ResponElimina
 16. Rafel, botarem fins aconseguir la bictòria. Està escrit, amv voli Vic.

  ResponElimina
 17. Què gran aquest post, Xavier!!
  Ho té tot perquè ens entenguin ;)

  Visca la llivertat!!
  Aferradetes des de les Illes Valears :)

  ResponElimina
 18. Gràciss Lluna. Ses Illes i el Principat ben abraçats.

  ResponElimina
 19. Hola, ens acavem d'inscriure a la V. Si em veiés el Fernando Sabater, jo que el llegia quan tenia 20 anys!

  ResponElimina
 20. Hola Gemma Sara, serem una bona colla a la V.
  El F. Sabater té vàries opcions: no mirar, o evolucionar, o ser tolerant, o si ho prefereix, retirar-se la biga de l'ull i no criticar la palla d'altri.

  ResponElimina
 21. Como siempre el paso por tu estupendo blog, es un magnífico momento para disfrutar de la fotografía, pues tu inmensa variedad, gusto en este noble arte, así lo propone. Por supuesto, sin olvidar los textos explicativos con los que acompañas tus numerosas publicaciones.

  Enhorabuena y un fuerte abrazo, amigo Xavier.

  Hasta pronto.

  ResponElimina
 22. Gràcies Andrés, compartim l'afició a l'art de la fotografia i al seu tractament. Fins aviat.

  ResponElimina
 23. Realmente original.
  Transmutarémos el nombre de Varcelona y así veremos si los sueldos también se duplican, no estaría nada mal.

  Saludos Xavier

  ResponElimina
 24. Gràcies pel comentari. J. Antonio,
  Molts sous, sobretot els dels joves i jubilats estaria bé doblar-los. Amb una nova República tenim alguna possibilitat. Si ens quedem on estem, el que veurem és com el redueixen a la meitat.

  ResponElimina
 25. Vocavadada m'has deixat!
  Quin post més original, Xavier, et felicito.
  Ens trobem a la V.

  ResponElimina
 26. Gràcies Glòria. Sí que ens trobarem a la V. I serà un èxit!!

  ResponElimina
 27. Ostres, Xavi, he vingut a veure les V molts cops i ara veig que no havia dit res cap vegada. Les fotos tenen la culpa, per ser tan bones.
  Una abraçada

  Visca Catalunya!

  ResponElimina
 28. Gràcies Josep.
  La V veritablement bona serà la de l'11 S.
  Si repetim (i ampliem) la convocatòria dels dos darrers anys, els deixarem amb un pam de nas.

  ResponElimina
 29. Molt original aquest repotatge, si senyor! Enhorabona!

  ResponElimina
 30. Gràcies Marc, a veure si ens trobem en algun tram de la V.

  ResponElimina
 31. Ostres, quin post més bo, el comparteixo perquè no vull que ningú se'l perdi. Ja queda menys i serà un èxit!

  ResponElimina
 32. Molt bona! La imaginació no té límits.
  Esperem amb candeletes la del dia 11. La definitiva.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Teresa. Ens veiem l'11 del 9 i el 9 de l'11. O ens sentim. O ens pressentim....

   Elimina