diumenge, 3 de gener del 2016

Recuperació

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Ens  recuperarem

37 comentaris:

  1. No ens podem arronsar, hem de seguir hem de recuperar somriures i ànims!!!
    Tenim feina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No tan sols ens arronsarem, sinó que ens tornarem a entusiasmar.
      Com cantava Ramon Muntaner, sobre una lletra de Fèlix Cucurull:
      Malgrat tot, avançàvem.

      Elimina
  2. Perquè eliminar la M, la A i la S de l'abecedari no està contemplat, oi? No munteu en còlera tan aviat. Estem decebuts, però de què va tot això, de fer president a Mas, o de la independència? Caram, que jo no sóc cupaire, i és cert que el més fàcil era que diguessin que sí i avall, però no ens podem emprenyar d'aquesta manera ja que han estat fidels al seu ideari fins al final. Hi ha diversos camins per arribar al mateix lloc. No critiqueu només als que en tanquen un de sol, critiqueu a tots els que en tanquen algun.

    ResponElimina
    Respostes
    1. També tens raó Xexu. Comparteixo amb tu que no hem d'entrar en còlera.
      No és la intenció d'aquest post, que juga amb les lletres, com feia en Brossa.
      Tenim pressa per obtenir la República Catalana, i es torna a endarrerir.
      Si es convoquen noves eleccions, tornarem a votar, tornarem a vèncer.

      Elimina

  3. Ara cal un moment èpic. Fer possible el que no ho sembla. Aconseguir una nova majoria absoluta el març i convertir el desig en realitat última.

    Abraçades, des de El Far.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa 4 o cinc anys que el poble es manifesta èpicament. Ho haurem de tornar a fer. Les urnes poden ser l'eina.
      Que la llum del Far ens il·lumini el 2016.

      Elimina
  4. Ara haurem de reCUPerar el temps perdut per culpa de quatre anti-tot !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha qui diu que no hi ha mal que per bé no vingui.
      Aixequem-nos i tornem a votar.

      Elimina
  5. Serà el nostres any. Llibertat i independència!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant de bo sigui tal com dius Consol.
      Independència!!

      Elimina
  6. Toca seguir endevant sense defallir, tornar a lluitar i a votar (amb seny..)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tal com sembla al març hi ha noves eleccions, votarem. Assenyadament, i sobre tot sumant més gent a la causa independentista Bruixeta.

      Elimina
  7. Todo, igualito, igualito que las "fiestas" en que nos encontramos (pienso yo).-

    Buen año Xavier (todos los dias).-

    ResponElimina
  8. Igualment J. Antonio. Que tots els dies de l'any et siguin profitosos.

    ResponElimina
  9. Penso dues coses, una la que diu en Joan Tardà, "ha apostat per buscar alguna fórmula per tal d'evitar anar a eleccions, per patriotisme tothom hauria de fer el que calgués per evitar noves eleccions". L'altre és que l'ANC i Òmnium que impulsin una candidatura. Si no, molts independentistes no sabran a qui votar.

    Ara és complicat, Xavier.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si hi ha noves eleccions s'aclariran les posicions.
      És com anar al mercat: si només vols naps no compris cols.
      Bon any Josep

      Elimina
  10. Hola Xavier! En sabem tant d'aixecar-nos quan caiem o quan ens tomben... Això segur que no ens aturarà.
    Hi ha dues postures que semblen irreconciliables en aquests comentaris i en tots els que corren per la xarxa: una és que Mas s'ha de moure, l'altra que ni un pèl. I totes dues en nom de la independència. Jo sóc de que no es mogui. Per què? Perquè ho diu la CUP? I si ell es mou, ja estaran contents? No ho crec! És trist, però tal com estem, no hi ha govern possible, ni que accedissin a la investidura.

    ResponElimina
  11. Hola Xavier! En sabem tant d'aixecar-nos quan caiem o quan ens tomben... Això segur que no ens aturarà.
    Hi ha dues postures que semblen irreconciliables en aquests comentaris i en tots els que corren per la xarxa: una és que Mas s'ha de moure, l'altra que ni un pèl. I totes dues en nom de la independència. Jo sóc de que no es mogui. Per què? Perquè ho diu la CUP? I si ell es mou, ja estaran contents? No ho crec! És trist, però tal com estem, no hi ha govern possible, ni que accedissin a la investidura.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tornem'hi que no ha estat res Teresa. Però la galleda d'aigua freda que ens va caure ahir al damunt ens va deixar "empapats". I a molts, empipats.
      S'ha de reconèixer que Mas té molts més escons que la Cup.
      Que tinguis un bon any... i endavant!

      Elimina
  12. Espero que a les properes eleccions , després d'aquest escarment ens ho muntem millor i aconseguim la majoria que ens fa falta...Ves per on, dins de les CUPS, ha sortit un bolet coherent: En Baños ha renunciat al seu escó, per desacord amb la decisió presa, ell era partidari de la investidura!!!
    Que no ens manqui l'esperança, Xavier.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És el que passa als partits assemblearis. L'opinió d'en Baños, que és cap de llista i diputat sembla que pesa menys que la de les bases. Li han fet el llit?
      Aferrem-nos a l'esperança que dius.
      Que tinguem un bon març Roser,
      i la resta de l'any sencer.

      Elimina
  13. si tot fos esborrar les lletres i llest...però hem d'agafar embranzida per arribar a on finalment vull creure que arribarem

    ResponElimina
    Respostes
    1. La meva intenció no és la d'esborrar lletres, al contrari. Tant de bo s'hi haguessin sumat fins i tot altres partits com "Podem" etc. Més aviat sembla que la Cup s'ha auto-marginat.
      També crec que arribarem allà on volem ser Joan.
      I a poder ser, dins d'aquest any.

      Elimina
  14. Tres lletres a cada banda de les que depèn tot! Però a mi m'agrada el que ha fet Baños, encara que sigui quedar bé amb el menjar al plat, perquè li tocava plegar igualment.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És evident que hi ha 2 tendències a la CUP. Potser sí que és coherent que el Baños hagi dimitit. L'ideal és que s'haguessin entès entre ells, abans d'arribar a aquests extrems.
      Bon any i bons reixos Helena.

      Elimina
  15. Hi tornarem, Xavier, és clar que sí. No sé quantes vegades el poble ha de deixar sentir el seu crit de llibertat, però hi tornarem. Però hem d'anar en compte, que a còpia de patacades cada vegada estem més febles per a la remuntada... I potser arribarà un moment en què ja no ens podrem aixecar...

    ResponElimina
  16. Esperem Montse que no es compleixi aquella dita de que a cada bugada perdem un llençol, i que si hi ha d'haver eleccions al març, tornem a ser majoria els independentistes. I si pogués ser, més àmpliament.

    ResponElimina
  17. En tot aquest garbuix de lectures i interpretacions jo em decanto també per donar suport a Mas. Crec, sincerament, que s'ho ha guanyat. Tindrà el passat que tindrà -implicació en corrupció fins ara no demostrada mai- però ha sabut llegir els temps i no només adaptar-s'hi sinó jugar-s'hi el seu pes polític, a part del personal. I no l'he votat mai.
    Jo era dels que pensava que la CUP ens ajudaria a no fer marxa enrere. Ara tinc la sensació que han volgut anar més endavant del que la majoria havia votat. I fer la seva revolució.
    En fi, continuo essent optimista, perquè, entre d'altres coses, és l'única actitud que ens farà sortir d'aquest atzucac. Eleccions noves i una majoria que no hagi d'estar pendent de tenir el vist-i-plau d'una minoria a l'hora d'afrontar els reptes majúsculs que encara ens esperen.
    Ho sento, però algú ho havia de dir. (per cert, el Tardà no m'ha agradat gens).
    Bona nit de Reis, Xavier! A veure si ens porten una mica d'unitat i sentit de país...

    ResponElimina
  18. L'optimisme és imprescindible per arribar a bon port. No ets l'únic que pensava que la Cup ajudaria a accelerar el procés i de moment ha fet el contrari.
    Gràcies per la teva opinió August, és molt raonada i raonable. De moment ja han passat els reis i encara no sé si han deixat unitat.

    ResponElimina
  19. Crec que si no fem tots plegats examen de consciencia, acte de contrició i propòsit d'esmena, no avançarem.
    La Cup te bona part de culpa del que està passant però, no la te tota i alguns sectors ja han fet autocrítica, És el que trobo a faltar en JxSí, alguna petita mostra han donat com Joan Tardà -algú ho havia de dir-.
    Ens ajudarà a fer aquest examen fer una mica de memòria i repassar tot el que ha anat passant el darrer any i mig, com a minim i no quedar-nos en els darrers 3 mesos.
    La força la te el poble i si ANC i OMNIUM recuperen el seu paper de canalitzadors d'aquesta força tindrem molt guanyat.
    Salut i República!!!....catalana i independent, és clar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara queden dos dies. Potser el miracle es produirà i la Cup i els JxSí trobaran el desllorigador. Ells són polítics i han de trobar solucions.
      Francesc, tens raó quan dius que la força la té el poble.
      Un darrer esforç negociador per als polítics, i una altra mani (que no serà l'última) el poble.
      Salut i República. Catalana i independent claríssim. I ben aviat.

      Elimina
    2. Doncs, diumenge ho vaig intuir, l'altre dia a la roda de premsa del president ja m'ho va semblar, i ahir en vaig quedar convençut:
      Estem en plena campanya electoral.
      Potser sigui el millor, espero que en Junqueres, ANC i companya no tornin a caure en el mateix error que ningú es pugui amagar ni confondre's sota un paraigües comú, cada un posi les seves cartes sobre la taula, les defensi i el poble triï. Nosaltres ja hi posarem l'empenta i l'entusiasme que aviat tornarem a reCUPerar.

      Elimina
  20. Per mi tant és culpa de Junts pel sí com de la CUP, tots dos incapaços de mirar pel país. Però penso que el procés és imparable, encara que costi!

    ResponElimina
  21. Per mi tant és culpa de Junts pel sí com de la CUP, tots dos incapaços de mirar pel país. Però penso que el procés és imparable, encara que costi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Costi el que costi l'acabarem. Els que serem capaços serem els votants Loreto.

      Elimina